Menu Color:
Main Color:
Käyttäjätunnus esim: Virtanen Ville
Salasana esim: 000999
  Kirjautumisohjeet
 • Syksyn 2017 maastokengät testissä
  Vaihtelua ja elämyksiä tarjoavasta polkujuoksusta nautit eniten, kun varusteesi ovat kunnossa. Tärkein hankinta on hyvät maastojuoksukengät. Tutustu Juoksija-lehden syksyn 2017 maasturien testiin.
 • Korjaa yleisin tekniikkavirhe: istuva juoksuasento
  Istuva juoksuasento vie tehon pois askeleesta. Tämä tekniikkavirhe on opeteltavissa pois. Hyvä lihaskuntoharjoittelu ja oman askelrytmin tarkkailu auttavat sen korjaamisessa.
 • Juoksukoulu tsemppaa eteenpäin
  Juoksukoulusta löytyvät motivaatio, monipuoliset treenit ja maailman paras treeniseura. Mukaan ilmoittaudutaan tekniikkavinkkien toivossa, pois lähdetään uuden juoksuperheen kanssa.
 • Korjaa tekniikkavirheet
  Hyvä askel on avain nautinnolliseen juoksuun. Oikea tekniikka tekee sinusta nopean ja kestävän. Vammariski pienee, kun keho rasittuu vähemmän. Jokaisella juoksijalla on yleensä kehitettävää omassa tyy...
 • Näin syke ohjaa harjoittelua
  Yksinkertaisin ja yksilöllisin keino rasitustasojen määrittämiseksi on syke. Eri kestävyysominaisuudet voidaan määrittää prosentteina maksimisykkeestä.
 • Aloittelijan puolimaraton

  Miten ensikertalaisen pitäisi valmistautua elämän ensimmäiselle puolimaratonille? Käyt salilla viikoittain, pelaat työkavereiden kanssa sählyä ja käyt kerran viikossa lenkillä joko juosten tai hiihtä...
 • Vauhtikestävyydellä tuloksiin

  Hyvällä peruskunnolla tyylikkäästi maaliin, vauhtikestävyydellä tulokset paremmiksi. Näin voisi tiivistää kuntojuoksijan ohjeet maratonilla, puolikkaalla ja kympillä. Hyvä vauhtikestävyys auttaa saavu...
 • Kympin testistä tarkat treenivauhdit

  Kympin testijuoksulla voit helposti selvittää juuri sinulle sopivat harjoitusvauhdit. Juoksijan palvelulla saat juuri sinulle sopivat harjoitusvauhdit eri ominaisuuksien kehittämiseksi.Kympin testijuo...
 • Pohjakuntoa aerobisesta juoksusta

  Kevyt aerobinen harjoittelu kehittää hapenkuljetuselimistöä. Se on myös palauttavaa treeniä kovien harjoitusten jälkeisinä päivinä.
 • Juokse itsesi hyvään kuntoon!

  Hyvä peruskestävyys antaa avaimet fyysiseen hyvinvointiin ja terveyteen. Juoksuharjoittelulla hoituu kuntoremontti olipa tavoitteena kilpailutulos tai tunnelmallinen kisatapahtuma. Juoksija-lehti kok...
Treeniartikkelit juoksuun
21

Kolme vinkkiä juoksutekniikkaan

Kolme vinkkiä juoksutekniikkaan

Juoksuaskel on hyvin yksilöllinen asia. Tyylejä ja pieniä vivahteita on monenlaisia, mutta perustekniikka on kaikilla juoksijoilla hyvin yksinkertainen asia.
Tässä kolme helppoa vinkkiä juoksutekniikkaan ja helpompaan askellukseen.

 

 

OSUTA ASKEL LANTION ALLE
Yleinen virhe on juosta liian pitkällä ja harppovalla askeleella. Silloin askel osuu maahan kauaksi kehon painopisteen eteen. Askelkontaktista tulee vauhtia jarruttava, ja kehosi pomppii voimia tuhlaavasti ylös-alas. Jalkoihin ja kehoon kohdistuu kova törmäysvoima, mikä alistaa rasitusvammoille.
Yritä osuttaa askelkontaktisi lantiosi alle. Usein se tarkoittaa sitä, että sinun kannattaa lyhentää hieman askeltasi ja juosta tiheämmällä rytmillä. Askelta kannattaa myös pyörittää enemmän kokojalalla tai jopa päkiällä, ei voimakkaasti kantapään kautta.
Kohdalleen osuva kontakti ja askeleen lyhentäminen antavat askeleelle rullausta. Juoksu on jouhevaa ja kehon painopiste liikkuu tasaisesti eteenpäin ilman pomppimista. 
Hyvän rytmin ansiosta askelpituutesi voi lopulta jopa kasvaa, mikä merkitsee nopeampaa juoksuvauhtia.

 

RENTOUTA HARTIAT
Juoksemme usein hartiat koholla ja kädet jännitettyinä - kuten yllä olevassa kuvassa. Ylävartalon rentouttaminen on helppo tapa vähentää turhaa energiankulutusta.
Laske hartiasi alas. Pidä kädet lähellä vartaloa ja liikeradat suoraan eteen- ja taaksepäin – älä juokse kuin ”kauppakasseja kantaen” kädet suorina. Käsien käyttö nopeutuu ja rytmi paranee, kun kyynärnivelen kulma on noin 90 astetta.

KATSE HORISONTTIIN
Katse ohjaa liikettä. Jos juoksemme turhaan katse katso kohti maata, kuten oheisessa kuvassa tapahtuu, vartalomme kääntyy huonoon ryhtiin ja lantiosta mutkalle istuvaan asentoon. Katso suoraan eteesi kohti horisonttia ja juoksusuuntaa. Se antaa itsestään ryhtiä juoksuun.

 

Teksti Ari Paunonen
Julkaistu: | Avainsanat: | Kommentteja (0) | Luettu (21128) kertaa
Kommentointi ei ole avoinna